Parel aan de Maas

Roerdelta nu

Tussen het water en de gezellige binnenstad van Roermond, daar vind je Roerdelta. Hier woon je vrij en toch centraal. In een nieuwbouwwoning die perfect bij je past. Strijk na een drukke dag neer op een terrasje in de sfeervolle binnenstad of laat de drukte van je afglijden tijdens een wandeling langs de Maas. In Roerdelta kom je thuis.
Als nieuw gebouwde woonbuurt is Roerdelta nog betrekkelijk jong. Maar vergis je niet: dit stukje Roermond heeft een rijke geschiedenis. Vroeger een terrein vol industriële bedrijvigheid, nu een volwassen en levendige centrumwijk op vernieuwde grond. Voor iedereen voelt Roerdelta direct als thuis. Met als bonus de jachthaven en een uitgestrekt stadspark in je achtertuin.
Het succes van de eerste fase van Roerdelta met stadswoningen, patiobungalows en appartementen krijgt binnenkort een nog mooier vervolg. In fase twee breiden we uit richting de Maas. Wat we je nu al kunnen beloven? Wonen met de wauw-factor!

Bekijk hieronder maar eens de voorbeelden van de al bestaande buurtjes in Roerdelta. Of beter nog; ga zelf eens kijken en laat je inspireren door het leukste woongebied van Limburg!

Opgeleverd in Roerdelta I

Lindanus Noord

Sfeervolle rijwoningen elk met een eigen parkeerplaats op het omsloten binnenterrein.
Op de zuidelijke kop van het gebied, aan het ECI plein, liggen 19 zongerichte appartementen.

Lindanus Zuid

In deelplan Lindanus Zuid zijn 27 rijwoningen gerealiseerd in een groene setting en met eigen achterterrein ten behoeve van parkeren.
Aan de Roer ligt het fraaie industriële appartementengebouw Ruralis.

Stadspark Akcros

Een wandelpark van circa 3 hectare met de schoorsteen en 1869 als industriële relicten.
Een nieuw aangelegde fiets- en voetgangersbrug versterkt de verbinding met de Voorstad.

Akcros

Middenin het stadspark Akcros liggen 3 urban villa’s, met luxe en ruime appartementen en penthouses. De 3 met elkaar verbonden
gevels aan de straatzijde bestaan uit een donkere genuanceerde baksteen met verticale raamopeningen. De parkgevels zijn maximaal transparant.
Ze bestaan uit witte gestukadoorde gevels met veel glas en halen daardoor veel daglicht in de zonnige appartementen naar binnen.

Molenweg

Deelplan Molenweg biedt een unieke combinatie van stedelijk wonen en uitzicht op het groen.
26 karakteristieke stadswoningen, gekenmerkt door sprongen in de dakkappen en rijke geveldetaillering.

Steeleiland

23 vrijstaande en geschakelde patiowoningen, met een rijk scala aan keuzemogelijkheden qua grootte, indeling, afwerking en inrichting.
Wonen à la carte is hier mogelijk gemaakt. De patiowoningen zijn omringd door in eigen beheer gebouwde particuliere villa’s.

't Bastion