Bourgondische stad aan de Maas

Zeg je Roermond, dan zeg je sfeer. Maak kennis met het levendige én gemoedelijke stadshart. Waan je in een ander tijdperk tussen de charmante pandjes. Of geniet van de rust die regeert rond de Maas. Natuur of cultuur; waarom zou je kiezen?
In Roermond vind je altijd wat je zoekt.

Alles binnen handbereik in Roermond

Vandaag bewonder je de Christoffelkathedraal. En morgen sta je in de paskamer van Designer Outlet Roermond. Het weekend, vier je dat met een drankje in de kroeg? Of liever met een lunch op het terras van een heus stadskasteeltje? Roermond heeft een beschermd stadsgezicht en staat bol van dat soort bijzondere monumenten. Eén ding is zeker: hier beleef je elke dag iets nieuws.

Ook andere Limburgse steden bereik je snel. Een half uurtje en je bent in Weert of Venlo. En in veertig autominuten sta je in hartje Maastricht of Eindhoven. Limburgse gezelligheid gegarandeerd.

Ontdek de omgeving varend, lopend of fietsend

Ben je uitgekeken in de stad, dan ga je toch gewoon het water op? Neem een kijkje bij de jacht- en passanthavens rond de Maasplassen. Eén bezoekje en je begrijpt waarom dit het meest bezochte watersportgebied van Nederland is.

En hou je meer van groen? Ook dan heb je geluk. In de groene gordel rond Roermond is het heerlijk fietsen en wandelen. Nationaal Park De Meinweg, het Leudal, de Beegderheide, de rivierdalen van de Roer en de Swalm… Het zijn stuk voor stuk unieke recreatiegebieden. Met flora en fauna die je als echte Roermonder niet mag missen.